17/10/07

La mala educació

Que n'arriba a ser, de patètic, que el que més hagi transcendit d'un debat sobre alta política espanyola hagi estat la discussió sobre el nom d'un dels entrevistats.
El moment en què un personatge del públic, originari de Castella-Lleó, va anomenar Don José Luis al vicepresident de la Generalitat de Catalunya va ser el punt culminant del Tengo una pregunta para usted, de TVE.
El programa va ser llarg, però molt entretingut. Els polítics van donar la talla posant-se cara a cara amb els seus interlocutors, i es van dir coses ben interessants al llarg de les desenes de preguntes que van fer els membres del públic. Però el frec a frec sobre un aspecte tan bàsic com el nom d'algú tan conegut com Carod-Rovira és el que més ha destacat avui la premsa.
Deu ser que la política cada vegada serà més això: el senyor Josep-Lluís guanyarà o perdrà més electors per la manera com va afrontar aquesta discussió nímia, que no pas per les seves opinions i ideologies. A l'igual que els 80 cèntims del cafè de Zapatero.
Altra cosa que, al meu parer, porta cua, és la mala educació amb que la jubilada de cabell ros oxigenat i l'estudiant castellano-lleonès van mostrar en dirigir-se d'aquella manera al vicepresident català. Estudiant la seva imatge, només hi sé veure la mirada de l'anticatalanisme integral i de l'odi cec.
Bé, com que no està bé parlar d'algú a les seves esquenes, poso el vídeo aquí per si algú se l'havia perdut.




(Si voleu veure l'entrevista sencera, entreu a aquest vídeo del Youtube)

4 comentaris:

Montse ha dit...

L'estudiant, en algun moment, es va sentir malament, davant les respostes de carod. Però aquella dona va ser una maleducada de prime ordre.
Per altra banda, jo ja no trobo creïble la paraula de CAP polític. Ni de dretes, ni d'esquerres, ni de centre ni d'enlloc.

Vivir para ver, que diuen...

Salutacions des del meu mar!

dru ha dit...

Estimada Marinetix,

no havia tingut l'oportunitat ni la calma cerebral de seguir el programa en directe, i fent servir el teu link he pogut veure, almenys, la part dedicada a Josep Lluís Carod-Rovira (amb guió). Tinc les mans glaçades, això em passa quan em poso nerviosa, quan l'estómac se'm regira, però també quan veig algú, en aquest cas en Josep Lluís, que és capaç d'explicar moltes coses que sento en la meva pròpia pell. No és un ídol per a mi, no respon al que jo demano a un polític, però si al que demano a un independentista. (ara em cau la llagrimeta)I també, EVIDENTMENT, estic d'acord amb la opinió sobre la "preguntadora" que no té cap interès en aprendre ni entendre el català, això és sens dubte una manca d'educació garrafal (de garrafa d'aigua oxigenada).

La drus, independentista (i cada dia mér radical en idees, no pas per culpa seva) t'envia un sonor petó des de la petita república independent de Correu Vell.

Anònim ha dit...

més enllà del que penso del Carod...ara no importa... en el programa va estar brillant... perfecta, calia una respostes com les que va fer.

Gràcies Josep Lluís!!!!!!

proposo fer unes samarretes que diguin... "yo no me llamo José Luis"

Visca la llibertat lluitem tots contra l'extrema dreta majoritària!!!!

una lingüista ha dit...

Trobo que en Carod va estar estel·lar en la resposta a la dona que li va dir que no tenia cap mena d'interès en el català, de veritat. Jo ho mirava i al·lucinava, com poden dir determinades coses en una televisió que paguem entre tots els "bons espanyolets"??? Que fort...