26/1/06

El putu Jack Twist


El putu Jack Twist em té el cor trencat des que vaig conèixer la seva història d’amor amb el putu Ennis del Mar. ‘Brokeback Mountain’ m’ha deixat estabornida i commocionada. Gairebé una setmana després de veure la peli, encara estic trasbalsada per aquesta història. La desgraciada relació entre aquestes dues persones –deixant de banda si són homes, dones o elefants- m’ha trencat el cor en mil bocinets
d’una manera incomprensible.
Estic tan impactada, que veig Jacks i Ennis per tot arreu i a tota hora. M’adormo i em desperto pensant en ells. En les seves vides, tristes vides. En la seva relació, tan clandestina com prohibida… Vides prohibides convenientment ocultades sota la capa de maquillatge que són els seus matrimonis insulsos i programats.
M’he implicat tant en la història d’aquest parell de cowboys, que m’agradaria poder traspassar la pantalla i plantar-me in the middle of Wyoming i abraçar-los a tots dos, a la vegada si pot ser, i acaronar-los el cabell mentre els xiuxiuejo a l’orella “tranquils… tot anirà bé, tot anirà bé…”
Però quina mentida els diria!
Veure ‘Broke Back Mountain’ m’ha fet pensar en la sort que tenim de viure en l’època que vivim, i en el lloc on vivim. Podem fer el que ens surt dels collons. Un príncep es pot casar amb una plebeia. Una pija es pot ajuntar amb un lampista. Els matrimonis poden ser homos o heteros. A casa nostra. Però no gaire lluny, tot això és impensable. Quantes històries similars a la del Putu Jack Twist i l’Ennis del Mar
s’hauran succeït al llarg de la història? Quanta angoixa poden haver viscut totes aquelles persones que han estat incompreses pel seu entorn?
El nus a l’estómac que se’m va formar a mida que avançava la pel·lícula deuria ser ínfim comparat amb el que ells deurien tenir al llarg de tota la seva vida. Desgraciada vida.
Afortunadament, les coses van canviant. De mica en mica, però van canviant. Ja he dit que penso que tenim sort de viure on vivim. I jo he tingut sort de veure aquesta peli, que procedeix, precisament, de Hollywood, la indústria cultural més poderosament manipuladora i influent que mai haguem pogut conèixer i que més efectes té sobre els nostres hàbits i costums.
Un petó als requeteguapíssims Jake Gyllenhall i Heath Ledger, i al director Ang Lee, en etern agraïment per haver-me regalat aquesta obra d’art i tot el que m’ha comportat… Encara que m’hagi costat 5 putus eurus!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»

Anònim ha dit...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»

Anònim ha dit...

Here are some links that I believe will be interested

Anònim ha dit...

I like it! Keep up the good work. Thanks for sharing this wonderful site with us.
»

Anònim ha dit...

Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
»

Anònim ha dit...

Enjoyed a lot! 4x4 infiniti

Anònim ha dit...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! Mitsubishi tv dlp problems Deluxe ergonomic drafting chair Pharmacy online meridia Tinley park bingo Vitamins alzheimer disease health news fiat 126p Renault pictures prince george hotels Nexium and high blood nexium 1alaska cruise vacation http://www.sony-camcorder.info Lasix no prescription Cum guzzlen asians movies water filter rating Facial plastic surgery des moines 1000 vicodin Nougat + london + dresses dodge neon turbos