21/4/07

Uf, va dir Marinetix

Vaja. Arriba el dia més maco de l'any, i jo encara no he tingut temps de tafanejar distretament per les llibreries ni documentar-me com cal sobre els moviments del món editorial... Per qüestions laborals i circumstàncies personals porto un abril una mica atabalat, i no he pogut estar per la labor de llegir massa crítiques ni ressenyes sobre les novetats.

Ja preveig, doncs, que aquesta Diada serà una mica insulsa: dilluns, per feina, em serà impossible viure el deliciós ambient primaveral del dia de Sant Jordi. Resumint, les coses han canviat respecte Sant Jordi de 2006. Si l'any passat em vaig dedicar a fer algunes recomanacions, aquest any sóc jo la que necessita rebre'n. No he pogut fer els deures i ara necessito orientació en la maregassa de novetats i reedicions que inunden l'oferta a les llibreries.

Així que us proposo que feu propostes. Què llegiu? Què voleu que us regalin? Què us comprareu? Què heu comprat? Aquest article, aquest blog i aquesta bloggaire atribolada estem oberts de bat a bat als vostres suggeriments. Per trencar el gel, faig una breu llista dels llibres que penso que poden estar bé (basant-me merament ens els inputs publicitaris, les cobertes i les crítiques que n'he llegit o escoltat) i que penso que estaria bé llegir un dia o altre:
  • Nocilla Dream, d'Agustín Fernández Mallo.
  • L'art de viure, de Goliarda Sapienza
  • El mar, de Blai Bonet
  • Passatges a Amèrica, d'Héctor Oliva
I com a recomanacions personals, us remeto a qualsevol dels articles escrits en aquest blog classificats en el grup de Llibres i altres lectures. Potser hi trobeu alguna cosa que us interessi...
Mentrestant, sigueu molt feliços en aquest dia tan especial, i disfruteu-lo amb tantes roses i tants llibres com pogueu... i en bona companyia!

Feliç Diada.


4 comentaris:

dru ha dit...

estimada marinetix,

la meva aportació a les recomanacions literàries pel sant jordi d'enguany seran,

Contes d'Edgar Allan Poe (antologia editada per Columna), és el que llegeixo cada vespre abans d'anar a dormir.

Oceà d'Alessandro Baricco (autor de la venudíssima Seda), que va marcar una època dura de la meva vida i que recordo amb molta estima per imatges i moments, un nen que forma part del mobiliari d'una fonda davant del mar, un pintor que pinta el mar amb mar, un naufragi, un home que escriu cartes d'amor a la dona que un dia trobarà i sap que serà des d'aquell moment la seva dona...

El pa dels anys joves de Heinrich Böll, un Nobel de Literatura (1972) memorable.

i per acabar

Un dia, un gos de Gabrielle Vincent, llibre il·lustrat (només) d'una sensibilitat i gestualitat impressionants, dibuixos només fets amb grafit amb un geni incomparable. A més és el llibre sorpresa que m'ha regalat el senyor C majúscula per aquest sant Jordi. Un llibre preciós.

Espero que serveixi d'alguna cosa aquesta llista de petits amors personals per les lletres, i dibuixos.

una abraçada amb totes les L-L-E-T-R-E-S de la drus.

Anònim ha dit...

arribo tard... però la llista d'èxit em dona la raó... compreu l'ultim del Pamies... no fareu cap ganyota de rebuig al llegir els comptes

;-)

Anònim ha dit...

Te'n podria recomanar molts, però segur que no´acabarien del tot de ser del teu estil.

Tot i aixó, et recomano com a novel·la negra els llibres de Henning Mankell i l'inspector Wallander. Crec que aquests sí que et poden agradar. Tot i que conec una llegenda que diu que... :P

Una abraçada i no pateixis per la feina, ja vindràn temps millors ;)

dru ha dit...

hola, recomanació a toro passat:

La trista mort del noi ostra de Tim Burton (escrit i il·lustrat) per fi en català, i amb una traducció com la de Miquel Desclot!

Hi ha perles com:

La Carola

Per guardar-nos de la llei
li direm només Carola
(o, en tot cas, "la noia aquella
que li agrada ensumar cola")

I si ho dic tan convençut
com el mestre la lliçó
és perquè quan ella es moca...
se li enganxa el mocador!

o bé:

El noi amb claus als ulls

Aquest noi amb claus als ulls
alça un arbre d'alumini
Sí, és estrany, perquè ell no el veu
per més llum que l'il·lumini!

i les històries del nen Brie, en robotet, en Llantiaman...

deliciós! (això si, un pèl macabre)