16/11/06

Llistes llestes


Tothom té les seves manies i rituals. Tothom es munta la vida com pot i com vol. Tothom troba el temps per perdre el temps amb absurditats supèrflues, sovint incomprensibles als ulls dels altres. El que és jo, faig llistes.
Faig llistes per tot. Les faig, les refaig, les llenço i les torno a escriure. La vida em passa fent llistes, tatxant elements de llista i passant llistes en net. M'organitzo l'existència en llistes. La llista és el meu sistema mètric cerebral.
Així que ara mateix faré una llista de les llistes que sempre tinc llestes per treure al moment més oportú.

  1. Llista de faltes d’ortografia. Es titula Faltes memorables, i la tinc guardada a l'ordinador. No para de créixer. M'encanta fer de Rottenmeier i trobar els "fallus" en textos aliens. I he vist coses molt grosses, com "ciutadants" o "fes clip aquí", entre moltes d'altres realment sonades.

  2. Llista de barbaritats i incoherències. Es titula Incredibol. Va estretament relacionada amb l'anterior. Hi poso els noms i cognoms de l'autor/a. Per tant, no és pública. Però si m'apureu, puc treure a la llum un parell de perles memorables, per riure una estona.

  3. Llista de paraules nostrades. És una llista col·laborativa, en la qual vaig participar fa uns quants anys, per e-mail. Reia tant participant-hi, que la conservo amb molt carinyo. Encara ric ara quan en recordo algunes entrades, com "indicció", "paiella" i "unurak".

  4. Llista de llibres per recomanar. Aquesta varia poc. Tinc els meus preferits i és difícil moure'ls del seu lloc al podium.

  5. Llista de llibres pendents de llegir. Tampoc s'acaba mai, perquè sempre se'm colen nous llibres que passen a davant dels que estaven a la cua.

  6. Llista de tasques domèstiques, gestions i bricolatges varis: Sí, sí... D'això ningú se'n salva. Jo no ho porto bé, però la llista m'ajuda a suportar-ho millor.

  7. Llista de la compra. Aquesta és la més avorrida i crònica per totes. El més curiós del cas és que, després de 7 anys de vida independent, encara necessito apuntar el que s'ha de comprar. Això no s'aprèn mai? O és que hi poso poca fe?

  8. Llista de tasques a l’Outlook. gestiono la meva feina única i exclusivament amb aquesta eina... Un Novel (uix: actualització > correcció de l'Anònim> volia dir Nobel) per al seu creador! De vegades intento recordar com treballava abans de conèixer aquest programa i... no me'n sé avenir!

  9. Llista dels companys de Batxillerat. Objectiu utòpic: fer un sopar-remember. Els anys passen i cada cop recordo menys la gent. G, M i P: urgeix acabar aquesta llista ja, abans que algú se'ns prejubili!

  10. Llista de les llistes que tinc en dansa. Com aquesta que estic escrivint, i que ha de servir per proposar-vos que, si n'hi ha alguna amb la qual us sentiu identificats, ho feu saber i comencem a fer-la créixer entre tots. Si us animeu, podrem:
  • Passar-ho bé
  • Perdre el temps
  • Conèixe'ns millor
  • Sorprendre'ns
  • Riure molt...
Preparats, llistes, ja !!!
____________________________________


Actualització: acaben de llançar a nivell mundial El meu anunci preferit. (15-1-2007)

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Uix, uix, uix.... llista de listes!!!! Maco el tema, però si ets como jo...per molta llista que escriguis.... Jo també en faig, però després ja no hi penso a mirar-les i és clar... quan em fan falta no les tinc a ma i haig de fer memòria del que vaig escriure en aquella llista..... (sort que tu, la "G" i la "P" ja em coneixeu i això ja ho sabeu... o no??)i és cert! no s'acaben maaaaaiiiii......
Em fa molta gràcia la llista del BATXILLERAT!!!! jejejejjej.... si em passes la que tens, potser et podré ajudar (juas!! aquesta sí que te gràcia!! amb la meva memòria...) al menys no deixaré d'intentar-ho, ok?
Tu xuru!
Ptonillos!!
"M" (sóc jo??)

Anònim ha dit...

Hola Maró!,



Quan de temps sense escriure al teu blog, ja et llegeixo ja però els últims articles no m'han inspirat per deixar el meu granet de sorra.

M'ha fet gràcia això de les llistes!, m'ha fet pensar que fer llistes et permet buidar el cap per tenir-lo llest per altres coses!, així no m’estranya que puguis ser creativa!.

Després fent memòria també he vist que jo tinc una llibreta on també faig llistes!:

- d'aforismes i frases fetes que captin la meva atenció, avui per exemple n'he apuntat una "l'experiència no és el que li passa a una persona sinó el que fa una persona amb allò que li passa" Adolf Huxley.

- de pel·lícules de cine que no he vist i que m'agradaria veure quan surtin en dvd

- de personatges interessants, normalment del món de la Cultura.

- de frases dites per algú o parts d'un llibre que m'hagin agradat.

- i, evidentment, la de la compra, tot i aquesta ja la tinc automatitzada o moltes vegades em deixo portar pel carro del super!



Llest!

Anònim ha dit...

Eiii...txulíssim el teu article!!! No sabia de la teva afició a fer llistes..quina gràcia!

A mi se me'n va ocórrer una com la que ja tenim però una mica al revés, passa que no li vaig dir a ningú perquè no em titllessin de "passada de llista"...Es tractaria d'una llista amb les catalanades que diuen els castellans d'aquí, tipu "no cal que vayas!", o "hemos cogido un montón de bulé", etc.... El meu sogre en diu a cabassos!

Idea tirada. Ja en parlarem

Fins dissabte maróóó

Anònim ha dit...

Un cop, a BUP, una companya de classe va dir un memorable "em treuen de quici, aquests q diuen castellanades!" JAJAJA, quan hi penso encara em parteixo...
Jo tb n'he dit i n'he fet unes quantes, i em consta que la Netix n'ha pres bona nota i el meu nom i cognoms són en alguna d'aquestes llistes... Sento una estranya barreja de vergonya i orgull...
Sincerament Netix, crec que has de regalar-nos algunes de les incoherències i paraules nostrades, no cal que posis noms, sobretot si l'he dita jo... :)
Petons!

Anònim ha dit...

Llista de tasques a l’Outlook. gestiono la meva feina única i exclusivament amb aquesta eina... Un Novel per al seu creador! De vegades intento recordar com treballava abans de conèixer aquest programa i... no me'n sé avenir!

Marinetix ha dit...

Les llàgrimes no em deixen riure a carcajada! Estic plorant de vergonya i morint-me de riure a la vegada! La meva cagada és digna de figurar al Top Ten de la meva pròpia llista de Faltes d'Ortografia... No me'n sé avenir... La situació és per inaugurar una nova llista, titulada: "Llista de faltes d'ortografia i/o tipogràfiques comeses per l'autora de les llistes llestes".
Gràcies, Anonymous, no t'oblidaré mai.
:-)

Anònim ha dit...

Apunta, falta sabo de renta els plats

Anònim ha dit...

I afegeix-la a l'altre llista...... la última frase feta, esclar......

Martallica Rock ha dit...

Em veig obligada a escriure. Tinc l'honor i el plaer de figurar en una molt bona posició (segons com es miri) al llistats 1 i 2. A vegades em sorprenc a mi mateixa amb les meves pròpies barbaritats... una de les meves preferides és "arribaré m'és tard". Jajajajaja!! S'ha de tenir sentit de l'humor i ser autocrític!! Escric fent faltes, i què??? sóc menys persona??? :P

Anònim ha dit...

Hola, avui m'he conectat al teu blog per primera vegada. No està malament, si més no un pot passejar-s'hi una estoneta i llegir coses curioses. I m'hi perdo tant en aquestes coses, que ja no recordo ni quina búsqueda he fet al google per ana-hi a parar.

Jo també faig aquests tipus de llista, faig i refaig. La que sempre deixo incompleta però, és la de tàsques a enllestir a la feina, sempre s'hi acumulen coses que no permeten acabar aquelles que eren en les primeres posicions.

Bueno no m'envolico més, només que llegint el post m'ha vingut al cap la pel·licula "Mi vida sin mi" de la Coixet. Tota una obra mestre. Com se que t'agraden les pelis, si no l'has vist te la recomano. Això si, no li desitjo a ningú que es vegi un dia avocat a fer una llista com aquella.

Salut!

Cargol treu banya.

Marinetix ha dit...

El joc que està donant l'article de les llistes em sorprèn gratament. Sigui via comentari escrit, via oral, o via mail normal i corrent, sou molts els que hi heu dit la vostra. De la qual cosa en puc concloure que tothom té alguna llista amagada a la xistera.
Les propostes queden recollides, totes són molt guais. Pel que fa a la proposta del Cargol treu banya, m'he quedat de pedra: MI VIDA SIN MI és una de les meves pel·lis preferides, i la llista que fa la protagonista va inspirar, en part, aquest article. Coincidència? Ens coneixem i hem parlat del tema? Identifica't, please! :)
Altra cosa, com que no me'n puc estar, aviat caurà per aquestes pàgines la llista de Paraules Nostrades. Tinc el consentiment de la Xaro, principal impulsora d'aquesta iniciativa tan sucosa i tronxant... O sigui que aviat, quan trobi un moment entre tasca i tasca, la posaré.
Queda dit.
Petons x tot, i gràcies per "allistar-vos" al "assuntu".

PD 1: M: sí que eres tu, Roumen-Fenoumen!
PD 2: Xaro, endavant amb la llista de catalanades que diuen els castellans d'aquí? En parlem!