6/3/06

Bombolla d'oxigen al Congreso de Periodismo Digital


Ja porto gairebé 9 anys treballant a l'Administració Pública, i això no pot ser bo per a la salut mental. Estar rodejada de polítics, de trepes, de directius oligarques arrepapats a la trona, de funcionaris apalancats i de professionals bons però desencantats no em pot aportar pas gaire vidilla intel·lectual ni facilitar l'exercici de les poques neurones que em queden. És per això que de vegades necessito sortir de l'ou, veure la realitat de la vida, palpar-la, estudiar-la, interrelacionar-m'hi, submergir-m'hi... I així poder constatar que hi ha vida intel·ligent allà fora. Assistir al VII Congreso de Periodismo Digital els passats 2 i 3 de març a Huesca ha estat per mi com trobar una bombolla d'oxigen al mig de l'oceà.
A Huesca he tingut la sort no només d'assistir a ponències veritablement interessants i de rabiosa actualitat, com la de Javier Monjas i Pepe Cervera sobre "el Periodismo Ciudadano", o la d'Andy Young, el freaky-verificador de dades del setmanari The New Yorker, entre moltes altres, sinó que a més he pogut conèixer gent interessantíssima, professionals que estan al peu del canó dia rere dia i que treballen en mitjans de referència com Elpais.es. Álvaro Varona i Ícaro Moyano són només dos dels periodistes amb qui vaig poder intercanviar impressions, gràcies a les quals vaig comprovar, satisfeta, que el rovell funcionarial no m'ha adormit encara tots els reflexos mentals necessaris per mantenir - o almenys intentar-ho- una conversa a un nivell impensable en el dia a dia de l'Administració Pública.
A l'Administració Pública només es discuteix sobre la millor manera de putejar el company de files. O sobre la millor manera d'evitar que te la foti qualsevol inútil a qui han posat l'etiqueta de jefe, i que hi ha arribat perquè no sap ni engegar l'ordinador. A l'Administració Pública, el politiqueig més repulsiu és el cafè amb llet de cada matí.
A Huesca, amb mitja horeta de xerrada informal, em vaig assabentar de tots els ritmes i logaritmes de la vida política i periodística madrilenya. Dels avatars dels periodistes que treballen prop de "la Corte". De les intrigues empresarials dels grans grups mediàtics. Dels odis entre galàctics del periodisme polític. De les rivalitats i enveges entre els grans mitjans de comunicació, no sempre sanes ni benintencionades...
I també vaig poder llançar a l'aire algunes preguntes que em van fer corroborar que no només hi ha vida intel·ligent allà fora, sinó que a més a Madrid no tothom va per la vida amb la carota de mala llet del Zaplana, ni tothom està abduït per les tesis dantesques de Don Federico (el d'aquella emissora de ràdio del nom de la qual no vull recordar-me).
La bombolla d'oxigen m'ha oxigenat al cervell. Tanmateix, he de reconèixer que la tornada ha estat menys dura del que em pensava: a la feina m'hi esperava molta feina, però també m'hi esperaven els grans i bons amics que he tingut la sort de fer aquests últims 9 anys. Ells sí que són la meva autèntica bombolla d'oxigen diària!

8 comentaris:

rizzo ha dit...

Un post valent i sincer com tots els teus... però avui transmets un punt de força renovada que sempre es d’agrair... el cervell l’hem de cuidar, és un "foc" que no hem de deixar mai que s’apagui, necessita llenya i les idees són la llenya del cervell.

Marinetix ha dit...

Benvolgut Rizzo:
T'asseguro que el funcionariat és un poderós agent oxidant de les connexions neuronals de les persones. Si no estàs al cas, quan et despistes ja t'has convertit en un gerro d'oficina. En conec uns quants, d'aquests, i el cert és que has de tenir el terrat molt ben moblat i les coses molt clares per no caure en el parany de la comoditat, l'equilibri i la seguretat laboral de per vida. El tema té tema, dóna per escriure un nou post! Petons.

Anònim ha dit...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»

Anònim ha dit...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»

Anònim ha dit...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»

Anònim ha dit...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»

Anònim ha dit...

What a great site side effects of accutane Ferrari f40 photo graphic artists holiday cards basketball line sports Discount diet pill prescriptions Basis pain relief find compare read reviews shedding valtrex viral Drugs pharmacy online valtrex drugs-pharmacy.com

Anònim ha dit...

Excellent, love it! Naperville honda zerox workcentre xd100 drum cartridge blood pressure remedies Mexican phendimetrazine free shipping http://www.50-110-rifle-cartridge-dimensions.info/Tillson-cartridge-box.html Gay male free gangbang thumbs Small business bookkeeping forms in alberta